ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΥΒΟΛΑ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 20 Μαρτίου 1967
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Πολεμική
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη, Μάνος Κατράκης, Κώστας Καζάκος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ζώρας Τσάπελης, Σπύρος Καλογήρου, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Βασίλης Ανδρονίδης, Γιώργος Νέζος, Γιάννης Κάσδαγλης, Γιάννης Αργύρης, Κώστας Παπαχρήστος, Λάμπρος Κοτσίρης, Δημήτρης Μπισλάνης, Χάρης Παναγιώτου, Άγγελος Μαυρόπουλος, Κίμων Δημόπουλος, Χρήστος Δαχτυλίδης, Θεόδωρος Ντόβας, Νίκος Λυκομήτρος, Λίζα Κουντούρη, Μιχάλης Μαραγκάκης, Μάκης Ρευματάς, Στράτος Παχής, Θεόδωρος Ζιζίκος, Νικηφόρος Χαλκιάς, Βασίλης Πλατάκης, Γιώργος Κωβαίος, Φέφη Μπαλλή, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Ηλίας Παναγιωτόπουλος, Ανδρέας Τσάκωνας, Διονύσης Πετράτος
Μουσική: Κώστας Καπνίσης
Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης
Χορογραφία: Λίντα Άλμα, Γιάννης Φλερύ
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Βασίλης Συρόπουλος
Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης
Τραγούδι: Κλειώ Δενάρδου
Εισιτήρια: 427.698
Διάρκεια: 106'
Κοντσέρτο Για Πολυβόλα
play-sharp-fill

Κοντσέρτο Για Πολυβόλα

Λίγο πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια νεαρή κοπέλα, η Νίκη, αναγκάζεται να γίνει κατάσκοπος για τον Ελληνικό Στρατό, αφού αποκαλύφθηκε ότι διοχέτευε έγγραφα σε Ιταλούς πράκτορες που την εκβίαζαν για να σώσει τον αδελφό της. Στο διπλό παιχνίδι των κατασκόπων, σημαντικό ρόλο παίζει και ο λοχαγός Θεοδώρου, ο οποίος συλλαμβάνεται, περνά από στρατοδικείο και καταδικάζεται σε θάνατο, ενώ ο έρωτάς του για τη νεαρή Νίκη περιπλέκει την κατάσταση.

Η ταινία απέσπασε δύο κρατικά βραβεία από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου: Βραβείο Σεναρίου για τον Νίκο Φώσκολο και Βραβείο Ερμηνείας για τον Κώστα Καζάκο.

Στα γυρίσματα της ταινίας γνωρίστηκε, ερωτεύτηκε και σύντομα παντρεύτηκε ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου, η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος.

Η ιδέα του σεναρίου χρησιμοποιήθηκε λίγα χρόνια αργότερα από τον Νίκο Φώσκολο, στο σήριαλ "Άγνωστος Πόλεμος" που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες