Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 8 Απριλίου 1972
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Έφη Ροδίτη, Κώστας Ρηγόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Λουΐζα Ποδηματά, Ελένη Ζαφειρίου, Χρήστος Νομικός, Νάσος Κεδράκας, Γιώργος Μάζης, Γιώργος Βουτσινός, Τάσος Ραμσής, Νίκος Παγκράτης, Ντίνος Δουλγεράκης, Νίκος Γκλάβας, Γιώργος Νέζος, Στράτος Παχής, Νίκος Πασχαλίδης, Στάθης Χατζηπαυλής, Δημήτρης Ζακυνθινός, Γιάννης Χειμωνίδης, Γκόλφω Μπίνη, Γιώργος Γρηγορίου, Βασίλης Τσάγκλος, Γιώργος Κράλλης, Ελπιδοφόρος Γκότσης, Ηλίας Κατέβας, Τζίμης Λιγούρας, Αμαλία Λαχανά
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Φωτογραφία: Νίκος Γαρδέλης
Χορογραφία: Παντελής Σκρουμπέλος
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Μακιγιάζ: Νίκος Ξεπαπαδάκος
Εισιτήρια: 212.888
Διάρκεια: 93'
Ο Εχθρός Του Λαού
play-sharp-fill

Ο Εχθρός Του Λαού

Το 1935, σε μια λουτρόπολη της κεντρικής Ελλάδας, ο γιατρός Σταύρος Βουτσινάς, ύστερα από κάποια κρούσματα γαστρικού πυρετού, ανακαλύπτει ότι τα λουτρά έχουν μολυνθεί και είναι επικίνδυνα. Με υπόμνημα προς την εταιρεία εκμετάλλευσης των λουτρών, ζητά να γίνουν έργα για να διορθωθεί το πρόβλημα. Όμως, ο δήμαρχος και ξάδελφος του γιατρού, αρνείται λόγω συμφερόντων, ενώ παράλληλα επηρεάζει την κοινή γνώμη εναντίον του γιατρού. Η σύγκρουση μεταξύ των δύο ανδρών είναι αναπόφευκτη και η κοινή γνώμη διχάζεται.

Η ταινία αποτελεί ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Ερρίκου Ίψεν "En Folkefiende", που έγραψε το 1882 και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο 90 χρόνια αργότερα από τον Γιάννη Δαλιανίδη.

Ο πρωταγωνιστής, Νίκος Κούρκουλος, στο ρόλο του ιδεαλιστή γιατρού που αγωνίζεται εναντίον όλων για το καλό όλων, στήνει τον κινηματογραφικό του μύθο.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες