Γιώργος Νέζος

Γέννηση: 1909
Θάνατος : 20 Φεβρουαρίου 1989
Ιδιότητα: Ηθοποιός
Ταινίες με FF: 10

finos-film-inline-logo
Αφιερώματα #remembering (1)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΕΖΟΣ #1
play-sharp-fill

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΕΖΟΣ #1

Ηθοποιός και λογοτέχνης ο Γιώργος Νέζος ήταν μια αξιόλογη και σεμνή μορφή της πνευματικής ζωής του τόπου μας, και απόγονος των οπλαρχηγών της ελληνικής επανάστασης, Τάσου και Κωνσταντίνου Νέζου.

Γεννήθηκε στο Κουτσοπόδι του Άργους, σπούδασε υποκριτική στη σχολή του Βασιλικού Θεάτρου, όπως λεγόταν τότε το Εθνικό Θέατρο, και πρωτόπαιξε σε αυτό το 1935. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με άλλους θιάσους όπως του Μάνου Κατράκη, του Λάμπρου Κωνσταντάρα, του Καρούσου και αρκετών άλλων. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1949 στην ταινία «Διαγωγή… Μηδέν!» για να παίξει ως το τέλος της καριέρας του, σε 50 περίπου κινηματογραφικές ταινίες με δεύτερους αλλά χαρακτηριστικούς ρόλους. Η συνεργασία του με τη Φίνος Φιλμ ξεκίνησε το 1960 με την ταινία «Είμαι Αθώος» και συνεχίστηκε σε εννέα ακόμα ταινίες ως το 1973.

Συμμετείχε επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές της ΕΡΤ και της ΥΕΝΕΔ, από το 1972 ως το 1984, και γύρισε και κάποιες βιντεοταινίες. Έγραψε πολλά βιβλία κυρίως τοπογραφικά και ιστορικά, αλλά και λογοτεχνικά, μερικά από τα οποία κυκλοφόρησαν με το ψευδώνυμο Γιώργος Ίναχος.

finos-film-inline-logo
Ταινίες με την FF