Άγγελος Μαυρόπουλος

Γέννηση: 1901
Θάνατος : 5 Μαρτίου 1979
Ιδιότητα: Ηθοποιός
Ταινίες με FF: 27

finos-film-inline-logo
Αφιερώματα #remembering (1)

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ #1
play-sharp-fill

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ #1

Ο Άγγελος Μαυρόπουλος, αν και ηθοποιός του μουσικού θεάτρου, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο σε μεγάλη ηλικία, αφήνοντας το στίγμα του σε πολλές ταινίες της Φίνος Φιλμ, είτε κωμωδίες είτε δράματα. Οι ρόλοι του σαν δικηγόρος, πρόεδρος του δικαστηρίου ή αστυφύλακα αγαπήθηκαν από το κοινό και συνέβαλαν ουσιαστικά στο αποτέλεσμα της κάθε ταινίας που συμμετείχε.

Σε ηλικία 17 ετών πρωτόπαιξε στο θέατρο στην οπερέτα «Πριγκίπισσα Δολαρίων» και συνέχισε για χρόνια να παίζει στο μουσικό θέατρο. Πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 1959 στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη «Ένας Βλάκας και Μισός» σε ρόλο δικαστή, δίπλα σε εκλεκτούς ηθοποιούς. Με τη Φίνος Φιλμ ξεκίνησε τη συνεργασία του το 1961 με την ταινία «Ζητείται Ψεύτης», και τελείωσε το 1972 με την ταινία «Η Αλίκη Δικτάτωρ». Συνολικά έπαιξε στον κινηματογράφο σε περισσότερες από εβδομήντα ταινίες.

Πρώτη του σύζυγος ήταν η ηθοποιός Μαρίκα Κρεββατά, με την οποία απέκτησαν μια κόρη – την γνωστή ηθοποιό Γκέλλυ Μαυροπούλου – ενώ δεύτερη σύζυγός του ήταν η επίσης ηθοποιός Καίτη Βερώνη.