Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 27 Δεκεμβρίου 1971
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Ντίνος Δημόπουλος
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κώστας Καρράς, Νίκος Γαλανός, Σπύρος Καλογήρου, Παντελής Ζερβός, Νότης Περγιάλης, Λαυρέντης Διανέλλος, Νίκος Τσούκας, Νόνικα Γαληνέα, Τζένη Ζαχαροπούλου, Δημήτρης Μπισλάνης, Φοίβος Ταξιάρχης, Γιώργος Νέζος, Λάμπρος Κοτσίρης, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Χρήστος Δαχτυλίδης, Στέλιος Λιονάκης, Γιώργος Οικονόμου, Κώστας Δάρας, Νίκος Κικίλιας, Γ. Μεσσιακάρης, Κώστας Παληός, Παναγιώτης Μποτίνης, Γιώργος Πετρίδης, Γιάννης Σαββαΐδης, Ηρακλής Ανδρίτσος, Βασίλης Μητσάκης, Τάσος Ραμσής, Νίκος Πασχαλίδης, Τάσος Παπαδάκης, Γιάννης Χειμωνίδης, Γιάννης Ξανθογιώργης, Κώστας Σαββαΐδης, Κώστας Τσιάνος, Δημήτρης Ζακυνθινός, Μιχάλης Γιαννάτος, Μαρίκα Μαυροπούλου, Παναγιώτης Ασημάκης, Ειρήνη Κουμαριανού, Λάκης Γκέκας, Λίνα Κρασσά, Χάρης Κεδίκος, Νίκος Μπίνας, Λάκης Γιακουμής, Θωμάς Κωνσταντινίδης, Στέλιος Στρίτζος, Στ. Χατζηιωάννου, Τζίμης Λιγούρας, Γιάννης Δαλμάς, Ηλέκτρα Λιανού
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Φωτογραφία: Δήμος Σακελλάριου, Άρης Στάμου
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Βασίλης Συρόπουλος
Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης, Μαρίνα Φυσάκη
Εισιτήρια: 315.258
Διάρκεια: 92'
Η Κόρη Του Ήλιου
play-sharp-fill

Η Κόρη Του Ήλιου

Λίγο πριν το 1910, στον Θεσσαλικό κάμπο, οι μεγαλοτσιφλικάδες διαφεντεύουν τη ζωή των χωρικών, και ειδικότερα ο μεγαλοτσιφλικάς της περιοχής Στράτος Καρατζάς. Η δυναμική κόρη ενός κολίγου, η Μάγια, που πρόκειται να παντρευτεί το νεαρό Λευτέρη, ηγείται του αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες ζωής και έρχεται αντιμέτωπη με τον Καρατζά και με την ανιψιά του Βγενιώ, η οποία πολιορκεί τον Λευτέρη. Η Βγενιώ κατορθώνει να τους χωρίσει, ο Λευτέρης φεύγει για στρατιώτης και ο Καρατζάς πείθει την Μάγια να τον παντρευτεί. Η επιστροφή, όμως, του Λευτέρη θα φέρει πολλές ανατροπές στις ζωές όλων.

Δύο χρόνια μετά την "Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά", η Αλίκη Βουγιουκλάκη συναντά ξανά τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ντίνο Δημόπουλο.

Με αφορμή την συμμετοχή της Αλίκης και παρά την μεγάλη κρίση του ελληνικού κινηματογράφου, ο Φιλοποίμην Φίνος αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία εποχής, που χαρακτηριστήκε ως μια από τις ακριβότερες παραγωγές που βγήκαν από τα στούντιο της Finos Film.

Τα κοστούμια της ταινίας υπογράφει ο σπουδαίος ζωγράφος Σπύρος Βασιλείου, τον οποίο αναζήτησε ο ίδιος ο Φίνος.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες