ΑΣΤΕΡΩ
 
Παραγωγή: Finos Film, Κονιτσιώτης & Ιορδάνογλου
Α' Προβολή: 23 Φεβρουαρίου 1959
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Βουκολική, Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τίτος Βανδής, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Στέφανος Στρατηγός, Γεωργία Βασιλειάδου, Γιώργος Δαμασιώτης, Αθανασία Μουστάκα, Γιάννης Αυλωνίτης, Νίκη Λινάρδου, Σούλα Αθανασιάδου, Θανάσης Ανδρικόπουλος, Λάμπρος Κοτσίρης, Στέλιος Παπαδάκης, Μαίρη Μεταξά, Καίτη Χειλά, Εύα Ευαγγελίδου, Ελένη Παπαδημοπούλου, Αθηνά Μιχαηλίδου, Ζ. Δαμίγου, Κώστας Παπαχρήστος, Κία Μπόζου, Νίκος Φλόκας, Ρέα Μώρου, Δημήτρης Σημηριώτης, Βιολέττα Σούλη, Γ. Αντωνάκης, Μαίρη Φορμόζη
Μουσική: Τάκης Μωράκης, Δημήτρης Ρόδιος
Φωτογραφία: Ντίνος Κατσουρίδης
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης, Γιώργος Τσαούλης
Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης, Νίκος Ξεπαπαδάκος
Τραγούδι: Σταύρος Παρούσης, Γεωργία Μηττάκη, Τρίο Μέλοντυ
Εισιτήρια: 139.501
Διάρκεια: 74'
Αστέρω
play-sharp-fill

Αστέρω

Η Αστέρω, ψυχοκόρη του άρχοντα Μήτρου, ερωτεύεται τον γιο του, Θύμιο. Ο Μήτρος, όμως, αποφασίζει να παντρέψει τον γιο του με μια πλούσια τσελιγκοπούλα και την Αστέρω με έναν πλούσιο κτηματία. Την ημέρα του γάμου, η Αστέρω χάνει τα λογικά της και το σκάει, ενώ ο Θύμιος φεύγει και ψάχνει να την βρει. Ο πατέρας του Θύμιου γεμίζει τύψεις, ειδικότερα όταν οι παλιοί του χωριού του υπενθυμίζουν πως όσα δημιούργησε ο ίδιος, τα οφείλει στην περιουσία της Αστέρως, την οποία και εκμεταλλεύτηκε.

Πρόκειται για κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου ειδυλλίου του ακαδημαϊκού Παύλου Νιρβάνα. Η ταινία "Αστέρω" γυρίστηκε για πρώτη φορά βουβή το 1929, από την περίφημη Dag Film των αδελφών Γαζιάδη.

Η ταινία ήρθε πρώτη εισπρακτικά ανάμεσα σε 45 ταινίες της ίδιας χρονιάς, ενώ συμμετείχε στο 9o Φεστιβάλ Βερολίνου του 1959.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη κάνει την παρθενική της εμφάνιση σε ταινία της Finos Film. Ο τίτλος Εθνική Σταρ δόθηκε σε κριτική της συγκεκριμένης ταινίας, από τη σημαντική δημοσιογράφο της εποχής Ελένη Βλάχου. Πρόκειται, επίσης, για την πρώτη εμφάνιση του κινηματογραφικού ζευγαριού Αλίκης Βουγιουκλάκη Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Ζαχλωρού και στο σπήλαιο των Ιωαννίνων.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες