Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΠΟΛΑΡΟΣ
 
Ο Επαναστάτης Ποπολάρος
play-sharp-fill

Ο Επαναστάτης Ποπολάρος

Στα τέλη του 19ου αιώνα, στη Ζάκυνθο, υφίσταται η ταξική διάκριση μεταξύ μεγαλογαιοκτημόνων αρχόντων και αστών ποπολάρων. Ένα καλοκαίρι, η όμορφη και κακομαθημένη Έλντα, γνωρίζεται με έναν γοητευτικό ποπολάρο φοιτητή της νομικής, τον Ζέπο Πεμπονάρη. Με την επιστροφή του στην πόλη, ο Ζέπος κάνει το μοιραίο σφάλμα να τη χαιρετήσει δημόσια, κάτι που στους αριστοκρατικούς κύκλους του νησιού θεωρείται μεγάλη προσβολή. Η κοινωνική κατακραυγή και ο όρκος του πατέρα της Έλντας, κόντε Δημαρά, να πάρει εκδίκηση, αναγκάζουν τον Ζέπο να φύγει στην Αθήνα. Η αγάπη όμως τον οπλίζει με δύναμη και θάρρος και τον κάνει να επιστρέψει και να εναντιωθεί στην κάστα των ευγενών.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου "Ο Ποπολάρος".

Πρόκειται για μια αρκετά ακριβή παραγωγή, με εξωτερικά γυρίσματα στο νησί της Ζακύνθου. Παρά τον μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Ζάκυνθο στις αρχές του 1950, ο Δαλιανίδης κατάφερε να αναδείξει τις ομορφιές του νησιού με μοναδικό τρόπο.

Ο πρωταγωνιστής Κώστας Πρέκας είχε παίξει σε αρκετές ταινίες της Finos Film εκείνη την εποχή, ακολουθώντας τα χνάρια του ανδρικού προτύπου που είχε χαράξει στο μεγάλο πανί ο Νίκος Κούρκουλος.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες