ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 9 Μαρτίου 1970
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Περιπέτεια, Δικαστική
Σκηνοθεσία: Νίκος Φώσκολος
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Ηθοποιοί: Μαίρη Χρονοπούλου, Κώστας Καζάκος, Κώστας Καρράς, Νόρα Βαλσάμη, Σπύρος Καλογήρου, Νίκος Γαλανός, Ζώρας Τσάπελης, Γιάννης Αργύρης, Φοίβος Ταξιάρχης, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Χρήστος Δαχτυλίδης, Νίκος Δενδρινός, Γιώργος Μπέλλος, Νίκος Γαροφάλλου, Νάσος Κεδράκας, Άννα Πασπάτη, Ρίτα Σακιώτου, Θεόδωρος Ντόβας, Γιάννης Σμυρναίος, Όλγα Κοντέλλη, Γιάννης Νικολάου, Χρήστος Στύπας, Πάνος Σαργέντης, Τζέην Μαρίνου, Αλέκος Μαυρίδης, Κατερίνα Μπόμπου, Ανδρέας Οικονομίδης, Βασίλης Πολίτης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Κώστας Δάμπασης
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Βασίλης Συρόπουλος
Μακιγιάζ: Νίκος Ξεπαπαδάκος
Εισιτήρια: 330.742
Διάρκεια: 101'
Εν Ονόματι Του Νόμου
play-sharp-fill

Εν Ονόματι Του Νόμου

Ο Αλέξης, ένας διαταραγμένος βετεράνος του πολέμου, κατηγορείται για τον εμπρησμό και τον θάνατο τεσσάρων εργαζομένων στο εργοστάσιο του βιομήχανου Ευελπίδη. Κατήγορος στην δίκη είναι η κόρη του βιομήχανου, Τόνια, που υπήρξε αρραβωνιασμένη με τον Αλέξη. Στην προσπάθειά της να τον εκδικηθεί, σκαλίζει τα ψυχικά του τραύματα, ενώ όταν η αλήθεια ξεσκεπάζεται, είναι πια αργά.

Η ταινία αποτελεί ένα δυνατό κοινωνικό δράμα, με τη χαρακτηριστική μαεστρία του Νίκου Φώσκολου, η οποία περιλαμβάνει κοινωνικές καταγγελίες, μεγαλόστομες ατάκες, αλλά και ατμόσφαιρα καλού φιλμ νουάρ.

Στην ταινία αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η Μαίρη Χρονοπούλου και ο Κώστας Καζάκος αποτελούν τους αγαπημένους πρωταγωνιστές του Νίκου Φώσκολου.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες