ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 12 Μαρτίου 1973
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Πέτρος Λύκας
Σενάριο: Σταύρος Τσιώλης
Ηθοποιοί: Νίκος Κούρκουλος, Μπέτυ Αρβανίτη, Ζώρας Τσάπελης, Χρήστος Δαχτυλίδης, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Γρηγόρης Βαφιάς, Νίκος Δενδρινός, Μηνάς Χρηστίδης, Λουΐζα Ποδηματά, Γιώργος Νέζος, Στέλιος Λιονάκης, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιώργος Ζαϊφίδης, Λίνα Κρασσά, Γιάννης Χειμωνίδης, Τάκης Χριστοφορίδης, Περικλής Χριστοφορίδης, Γιώργος Γρηγορίου, Λάζος Τερζάς, Στράτος Παχής, Κώστας Τσιάνος, Γιάννης Καφαλούκος, Τίμος Περλέγκας, Χρήστος Μεσίδης, Κώστας Ρήγας, Νίκος Κικίλιας, Νίκος Πασχαλίδης, Χρήστος Μπαλτάς, Β. Αναστόπουλος
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης, Αργυρώ Κουρουπού
Τραγούδι: Αντώνης Καλογιάννης
Εισιτήρια: 132.930
Διάρκεια: 89'
Θέμα Συνειδήσεως
play-sharp-fill

Θέμα Συνειδήσεως

Ένας φιλότιμος νευροχειρούργος, αφοσιωμένος στην επιστήμη του και στο παιδί του, καλείται επειγόντως να χειρουργήσει έναν ασθενή με όγκο στον εγκέφαλο. Μετά την επιτυχή επέμβαση, ο ασθενής εξαφανίζεται. Ο γιατρός παίρνει το θέμα προσωπικά και ερευνά την υπόθεση, ανακαλύπτοντας ότι ο ασθενής είναι μπλεγμένος σε βρώμικα παιχνίδια πολυεθνικών οργανισμών. Με την συμπαράσταση του εισαγγελέα και του ανακριτή, αγωνίζεται να φτάσει στην αλήθεια, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει.

Ο σεναριογράφος Σταύρος Τσιώλης – που γεννήθηκε κινηματογραφικά μέσα στη Φίνος Φιλμ – υπογράφει το σενάριο της ταινίας με το ψευδώνυμο Αντώνης Φωκάς.

Ο Πέτρος Λύκας, βασικός μοντέρ της εταιρίας επί χρόνια, δοκιμάζει τις σκηνοθετικές του ικανότητες με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η μουσική του Μίμη Πλέσσα εντείνει την αγωνία του σεναρίου, με αποκορύφωμα την ερμηνεία του Αντώνη Καλογιάννη στο τραγούδι “Το Ποτάμι”.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες