ΑΜΟΚ
 
Αμόκ
play-sharp-fill

Αμόκ

Οκτώ κορίτσια δραπετεύουν από το αναμορφωτήριο και στη συνέχεια καταφεύγουν σε ένα ερημονήσι. Στο νησί όμως βρίσκεται και μια ομάδα μισθοφόρων, με αρχηγούς έναν πρώην αξιωματικό των Ες-Ες και τον γιο του. Αναζητούν ένα μπαούλο με χρυσαφικά, το οποίο είναι θαμμένο εκεί από τα χρόνια της Κατοχής. Προσπαθώντας να επιτύχουν το στόχο τους, αποφασίζουν να μεταχειριστούν ποικιλοτρόπως τις κοπέλες, αλλά εκείνες κατορθώνουν να συντονιστούν μεταξύ τους και να εξουδετερώσουν τους καταπιεστές τους.

Πρόκειται για μια διαφορετική παραγωγή από τις συνήθεις παραγωγές της Finos Film. Ο Ντίνος Δημόπουλος έπεισε τον Φιλοποίμενα Φίνο να ξοδέψει ένα σχετικά μικρό κονδύλι για μια λιγότερο εμπορική προσπάθεια.

Αν και η ταινία δεν έκανε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, πουλήθηκε στο εξωτερικό και έκανε τεράστια επιτυχία, αφού μεταγλωτίστηκε σε πολλές γλώσσες. Μόνο στη Νέα Υόρκη, η ταινία παιζόταν στις αίθουσες για 14 εβδομάδες.

Σε πρώτη εμφάνιση ως διευθυντής φωτογραφίας, ο σπουδαίος Νίκος Καβουκίδης, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι ο μετέπειτα επιτυχημένος και βραβευμένος σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες