ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 3 Δεκεμβρίου 1962
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Βαγγέλης Γκούφας
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νίκος Κούρκουλος, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ελένη Ζαφειρίου, Μαργαρίτα Λαμπρινού, Σμάρω Στεφανίδου, Κώστας Γεννατάς, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Νίνα Σταρένιου, Λάμπρος Κοτσίρης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Δέσποινα Νικολαΐδου, Νίκος Πασχαλίδης, Γιώργος Νέζος, Λίλιαν Σουρτζή, Θόδωρος Έξαρχος, Ελένη Πάντζα, Άγγελος Γιαννούλης, Χριστόφορος Ζήκας, Αθανασία Μουστάκα, Μήτσος Λυγίζος, Κώστας Ναός, Σαπφώ Νοταρά, Ζωή Φυτούση, Τζόλυ Γαρμπή, Λίλη Παπαγιάννη, Αλίκη Ζωγράφου, Νότης Περγιάλης, Δήμος Σταρένιος
Μουσική: Σταύρος Ξαρχάκος
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης, Μπέλλα Παπαπέτρου
Τραγούδι: Ζωή Φυτούση
Εισιτήρια: 76.395
Διάρκεια: 84'
Το Ταξίδι
play-sharp-fill

Το Ταξίδι

Η Μαρίνα ζει μίζερα σε μια φτωχογειτονιά του Πειραιά, μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της. Ονειρεύεται ένα μεγάλο ταξίδι, μαζί με τον τρελό της γειτονιάς, που θα την κάνει να ξεφύγει από τη φτώχεια και τη μετριότητα και θα την βοηθήσει να ανοίξει τα φτερά της. Μια μέρα, γνωρίζει τον Στέφανο, που βρίσκεται σε διάσταση από τη γυναίκα του, και ερωτεύονται. Μέχρι την στιγμή, που η πρώην γυναίκα του, γεμάτη ζήλια, θα μπει ανάμεσά τους, με στόχο να τους διαλύσει.

Πρόκειται για την πρώτη και τελευταία κινηματογραφική συνεργασία της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Νίκου Κούρκουλου σε μεγάλου μήκους ταινία.

Αν και η Αλίκη προσπάθησε να διευρύνει το ρεπερτόριό της με αυτή την ταινία , αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στους καθιερωμένους ρόλους, αφού η ταινία δεν πήγε καλά εισπρακτικά. Λέγεται, ότι ένας από τους λόγους που απέτυχε εισπρακτικά, ήταν γιατί πολλοί θεατές βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, μαρτυρούσαν στους επόμενους "Μην δείτε την ταινία, γιατί η Αλίκη στο τέλος πεθαίνει!".

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, στα 22 του μόλις χρόνια, αντικαθιστά τον Μάνο Χατζιδάκι στη σύνθεση της μουσικής και των τραγουδιών της ταινίας.

Τα τραγούδια ερμηνεύονται αρχικά από τη Ζωή Φυτούση και όχι από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία όμως 10 χρόνια αργότερα θα τα ηχογραφήσει ξανά με τη δική της φωνή.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες