Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ
 
Η Δασκάλα Με Τα Ξανθά Μαλλιά
play-sharp-fill

Η Δασκάλα Με Τα Ξανθά Μαλλιά

Λίγο πριν ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος, σε ένα μικρό χωριό έρχεται με μετάθεση μια νέα δασκάλα, η Μυρτώ. Οι χωριανοί δεν βλέπουν με καλό μάτι τις νέες εκπαιδευτικές μεθόδους της δασκάλας, και η γενική κατακραυγή κορυφώνεται, όταν η Μυρτώ συνδέεται ερωτικά με τον Στέφανο, τον γιο του προέδρου της κοινότητας. Την ημέρα του γάμου τους, αρχίζει ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος, και ο Στέφανος φεύγει για το μέτωπο. Μια φήμη για τον θάνατο του Στέφανου, κλονίζει την Μυρτώ, που όμως παραμένει πιστή στο έργο της. Μετά την απελευθέρωση, η Μυρτώ συνδέεται ερωτικά με έναν παλιό της φίλο και δέχεται να τον παντρευτεί, αλλά κανένας δεν περίμενε την ανατροπή που θα ερχόταν.

Η ταινία ήρθε πρώτη σε εισπράξεις ανάμεσα σε 99 ελληνικές παραγωγές εκείνης της χρονιάς και αποτελεί την πέμπτη πιο εμπορική ταινία στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου.

Ο τίτλος της ταινίας είχε αποφασιστεί αρχικά να γίνει "Η Δασκάλα με τα Χρυσά Μάτια". Αφού είχαν τυπωθεί μέχρι και αφίσες με αυτόν τον τίτλο, αναγκάστηκαν να τον αλλάξουν, λόγω νομικών θεμάτων που προέκυψαν με το σημαντικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Στρατή Μυριβήλη.

Πρόκειται για μια πλούσια παραγωγή, γυρισμένη στη Μακρινίτσα του Πηλίου και εντάσσεται στη μόδα εκείνης της εποχής για τη δράση γύρω από τον πόλεμο του '40.

Λίγοι γνωρίζουν ότι η Ανθή Δημοπούλου που συνυπογράφει το σενάριο στους τίτλους αρχής με τον Λάκη Μιχαηλίδη είναι η ηθοποιός Φλωρέττα Ζάννα χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Μάλιστα, το όνομα της ηρωίδας «Μυρτούς» που υποδύεται η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν δόθηκε τυχαία, αφού ήταν το όνομα της κόρης της Ζάννα με τον σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες