ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ
 
Κοινωνία Ώρα Μηδέν
play-sharp-fill

Κοινωνία Ώρα Μηδέν

Ο Άγγελος Μουρούζης έχει αποταχθεί από την Αεροπορία, με αποτέλεσμα να το ρίξει στο ποτό και τη χαρτοπαιξία. Όταν ένα επιβατικό αεροπλάνο συντρίβεται και από τους επιβάτες διασώζεται μόνο μια γυναίκα, ο αδελφός του Μουρούζη, αρχηγός της Πολιτικής Αεροπορίας, τον τοποθετεί επικεφαλή της επιτροπής που ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος. Ο σκοπός του αδελφού του είναι πονηρός, μιας και εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα και αποσκοπεί να συγκαλύψει τα αίτια του δυστυχήματος. Όμως ο Άγγελος διεξάγει τις ανακρίσεις διεξοδικά, με σκοπό να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια πίσω από την συντριβή.

Πρόκεται για μια από τις καλύτερες ταινίες του Νίκου Κούρκουλου, σε έναν ακόμη δυναμικό ρόλο, στηριζόμενος στο μοναδικό σενάριο του Νίκου Φώσκολου.

Λέγεται πως ο Κούρκουλος είχε θέσει ως όρο να έχει παρτενέρ του στην ταινία την Μαίρη Χρονοπούλου.

Εξαιρετική δουλειά σε αυτή την ταινία κάνει και ο μακιγιέρ Νίκος Ξεπαπαδάκος, ο οποίος με τα σχεδόν πρωτόγονα μέσα που υπήρχαν τότε σε θέματα μακιγιάζ στην Ελλάδα, κατάφερε να δημιουργήσει τα καμένα από την συντριβή του αεροπλάνου θύματα, που βλέπει ο ήρωας σαν εφιάλτη στον ύπνο του.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες