ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 29 Ιανουαρίου 1951
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος
Ηθοποιοί: Άννα Καλουτά, Αλέκος Αλεξανδράκης, Σμαρούλα Γιούλη, Κούλης Στολίγκας, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Περικλής Χριστοφορίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γεωργία Βασιλειάδου, Λιάνα Βιτσώρη, Σταύρος Ιατρίδης, Λίλιαν Λυς, Θανάσης Τζενεράλης, Αλέκα Στρατηγού, Γιώργος Βλαχόπουλος, Λευκή Παπαζαφειροπούλου, Μιχάλης Μιχαλόπουλος, Ράλλης Αγγελίδης, Σωτήρης Δεληκατερίνης, Σταύρος Παρθενιάδης, Μ. Διονάτος, Α. Χατζηαντωνίου, Γιάννης Σύλβας, Φρ. Θεοφανίδης
Μουσική: Μιχάλης Σουγιούλ
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Σκηνογραφία: Φαίδων Μολφέσης
Μοντάζ: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης
Τραγούδι: Φώτης Πολυμέρης, Νίκος Παπαδάκης, Θανάσης Τζενεράλης
Εισιτήρια: 148.300
Διάρκεια: 81'
Εκείνες Που Δεν Πρέπει Να Αγαπούν
play-sharp-fill

Εκείνες Που Δεν Πρέπει Να Αγαπούν

Ένας νεαρός, όμορφος αλλά φτωχός φοιτητής μουσικής θαμπώνεται από μια μεγαλοαστή, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τις σπουδές του, αλλά και από την όμορφη πλην φτωχή αγαπημένη του. Η νεαρή, όμως, δεν έχει σκοπό να αφήσει τα πλούτη να επισκιάσουν την αγάπη τους.

Το κάστ της ταινίας αποτελείται τόσο από το νέο αίμα της εποχής - Α. Αλεξανδράκης, Σ. Γιούλη, Γ. Γκιωνάκης - όσο και από παλαιότερα ταλέντα, όπως ο Κωνσταντάρας, η Βασιλειάδου, και η θεατρική ντίβα της εποχής, Άννα Καλουτά.

Αρχικά το ρόλο της Άννας Καλουτά ήταν να παίξει η Ειρήνη Παππά, αλλά για διάφορους λόγους, ο Αλέκος Σακελλάριος έδωσε το ρόλο στην Καλουτά.

Ως ντοκουμέντο στην ταινία διασώζεται ένα πλάνο έξω απο το παλιό κτίριο της Λυρικής Σκηνής στην οδό Ακαδημίας, που αργότερα γκρεμίστηκε.

Η ταινία βασίζεται στο μουσικό ρομάντζο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου "Φτερό στον Άνεμο".

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες