Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 9 Απριλίου 1961
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Περιπέτεια, Αστυνομική
Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός
Σενάριο: Ερρίκος Θαλασσινός, Γ. Νότας
Ηθοποιοί: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Νέλλη Αγγελίδου, Δέσπω Διαμαντίδου, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Θανάσης Μυλωνάς, Άννα Τάρη, Βασίλης Ανδρονίδης, Χρήστος Τσαγανέας, Λαυρέντης Διανέλλος, Λένα Μαβίλη, Γιώργος Μπέλλος, Νίκος Μπιρμπίλης, Υβόνη Βλαδιμήρου, Θεόδωρος Καμενίδης, Γιάννης Βερώνης, Ηρώ Κουκούλη, Γιώργος Γεωργίου, Δημήτρης Βορρές, Βένια Κιτσούκαλη, Αλέκος Δαρόπουλος, Στράτος Φιλήνας, Φ. Ζαφειρόπουλος, Σπύρος Γιωργωτάς, Δημήτρης Σικινιώτης, Γιώργος Κωβαίος, Κωνσταντίνος Δακόπουλος
Μουσική: Αργύρης Κουνάδης
Φωτογραφία: Νίκος Δημόπουλος
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Μακιγιάζ: Νίκος Ξεπαπαδάκος
Εισιτήρια: 43.658
Διάρκεια: 89'
Ο Θάνατος Θα Ξανάρθει
play-sharp-fill

Ο Θάνατος Θα Ξανάρθει

Μια νύχτα, δολοφονείται ο ιδιοκτήτης μιας απομονωμένης βίλλας. Ως ύποπτοι φέρονται η κόρη του Έλενα, η δεύτερη γυναίκα του Λίζα, η ανηψιά της με τον αρραβωνιαστικό της, ο γιατρός του και το υπηρετικό προσωπικό. Την εξιχνίαση του εγκλήματος αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Φοξ με τον βοηθό του. Την ώρα της ανάκρισης, καταφτάνει ο ντεντέκτιβ Τηλέμαχος Χριστοφής και ο λοχαγός Καραλής, που μισούσε θανάσιμα το θύμα, κάνοντας την υπόθεση ακόμα πιο πολύπλοκη.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Νίκου Φώσκολου και θυμίζει κλασικό αστυνομικό νουάρ της εποχής, αλλά και ανάλογα βιβλία αστυνομικού περιεχομένου σε στυλ Αγκάθας Κρίστυ.

Εξαιρετική ερμηνεία από τη Νέλλη Αγγελίδου.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες