Η ΣΤΕΦΑΝΙΑ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 9 Ιανουαρίου 1967
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Κοινωνική
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Γιάννης Δαλιανίδης
Ηθοποιοί: Ζωή Λάσκαρη, Σπύρος Φωκάς, Νόρα Βαλσάμη, Βύρων Πάλλης, Λευτέρης Βουρνάς, Σπύρος Καλογήρου, Δέσπω Διαμαντίδου, Τασσώ Καββαδία, Κάκια Παναγιώτου, Ρένα Χρηστάκη, Σούλα Αθανασιάδου, Άγγελος Μαυρόπουλος, Τούλα Διακοπούλου, Δημήτρης Μπισλάνης, Ηρώ Κυριακάκη, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Καίτη Τριανταφύλλου, Σούλης Θεοδώρου, Γκόλφω Μπίνη, Βαγγέλης Πλοιός, Ειρήνη Τούσκα, Ειρήνη Κουμαριανού, Υβόνη Βλαδιμήρου, Στέλλα Γερμενή, Νίκη Κρεούζη, Α. Μαδάρου, Michael Brandy, Χ. Ρηγάκη, Ρ. Καλυβιώτου, Βάσω Βενιέρη, Λένα Μουσούτη, Β. Κούκουρα, Υβόννη Μαλτέζου, Μ. Γιάννοβιτς, Τ. Τσαλαπατά, Β. Λημνιώτου, Κατερίνα Μπόμπου
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Μακιγιάζ: Νίκος Ξεπαπαδάκος
Εισιτήρια: 438.186
Διάρκεια: 92'
Η Στεφανία
play-sharp-fill

Η Στεφανία

Η Στεφανία, μια όμορφη και ευκατάστατη κοπέλα, καταλήγει στο αναμορφωτήριο εξαιτίας της διεφθαρμένης ζωής που την οδήγησε να κάνει ο πατριός της. Θέλει να δραπετεύσει, αλλά αλλάζει γνώμη όταν εμφανίζεται ο γιατρός Δαπόντε, με τον οποίο ήταν ερωτευμένη στα μαθητικά της χρόνια. Έτσι, γίνεται βοηθός στο ιατρείο του, ο οποίος γοητεύεται από την Στεφανία. Η σκληρή αντιμετώπιση, όμως, ενός φύλακα θα τα αλλάξει όλα.

Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Νέλλης Θεοδώρου "Η Στεφανία στο Αναμορφωτήριο" και θεωρήθηκε πολύ τολμηρή για την εποχή της. Αν και η αφίσα της ταινίας έγραφε "Στεφανία - Αυστηρώς Ακατάλληλον", ο Γιάννης Δαλιανίδης κατάφερε να κρατήσει μια ισορροπία μεταξύ τολμηρού και αξιοπρεπούς για το αστικό κοινό της Ελλάδας.

Είχαν γυριστεί δύο φινάλε για την ταινία: ένα για την πόλη της Αθήνας, στο οποίο η πρωταγωνίστρια δολοφονείται, και ένα για την επαρχία, στο οποίο βρίσκει την ευτυχία της. Τελικά, επικράτησε το πρώτο φινάλε.

Πρόκειται για την τελευταία και πιο ξεχωριστή από τη σειρά των τολμηρών, κοινωνικών δραμάτων που γύρισε ο Γιάννης Δαλιανίδης με πρωταγωνίστρια την Ζωή Λάσκαρη από το 1962 ως το 1967.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες