ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

finos-film-inline-logo
Εκδηλώσεις / Χορηγίες

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για να τιμηθεί ένας δημιουργός που δεν ζει πια, εμπεριέχουν αρκετές ενοχές γιατί θα ήταν προτιμότερο να τιμηθεί όσο ζούσε και όχι μετά θάνατον όπως γίνεται συνήθως. Ο Φιλοποίμην Φίνος δεν πρόλαβε να ζήσει την τεράστια αναγνώριση του έργου του. Εμείς φροντίζουμε το έργο του να παραμείνει αθάνατο.
Από το 2008 συμμετέχουμε ενεργά τόσο σε σπουδαία κινηματογραφικά Φεστιβάλ όσο και σε εκδηλώσεις που τιμούν τον οραματιστή Φίνο και τις εμβληματικές του ταινίες.
 • Εκδηλώσεις

ATHENSCON 2023 – POP CULTURE FESTIVAL

Η Φίνος Φιλμ γιόρτασε τα 80 της χρόνια στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κόμικ και ποπ κουλτούρας της χώρας μας.

 • ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ 2023

ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ 2023

Για ένατη συνεχή χρονιά, η Φίνος Φιλμ «μετακόμισε» στο Ρέθυμνο στηρίζοντας την πιο αυθεντική γιορτή του ελληνικού σινεμά, που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος...

 • Vogiatzis

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ (2022)

Σε μια βαθιά συγκινητική τελετή το Σάββατο 2 Απριλίου στην Ταινιοθήκη, η Φίνος Φιλμ και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου τίμησαν τον σπουδαίο Γιάννη Βογιατζή με ένα ειδικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο.

 • ΣΙΝΕΜΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ: "ΖΕΤΑ, ΦΛΩΡΕΤΤΑ, ΝΙΚΗ" (2022)

ΣΙΝΕΜΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ: «ΖΕΤΑ, ΦΛΩΡΕΤΤΑ, ΝΙΚΗ» (2022)

Η Φίνος Φιλμ είχε την τιμή να συμμετέχει στο πενθήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, με θέμα Πατριαρχία, Μητριαρχία, #MeToo, 50/50, Cancel Culture & Ελληνικό Σινεμά. 

 • Εκδηλώσεις

62ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2021

Tο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε μεταξύ 4-14 Νοεμβρίου 2021 και η Φίνος Φιλμ ήταν για μια ακόμα χρονιά παρούσα με την υποστήριξη της στο Crossroads Co-production Forum.

 • Εκδηλώσεις

61ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2020

Την ώρα που ο Covid ξαναδείχνει τα δόντια του, οι άνθρωποι του πολιτισμού προσπαθούν, παλεύουν, αμύνονται. Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δεν πραγματοποιήθηκε με τον τρόπο που ξέραμε.

 • Εκδηλώσεις

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2020

Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας διεξήχθη στις 20-26 Σεπτεμβρίου 2020. Η Φίνος Φιλμ στήριξε ξανά την μεγάλη γιορτή του σινεμά, που πραγματοποιήθηκε παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

 • 63ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2022

60ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2019

Η σχέση της Φίνος Φιλμ και του Φιλοποίμενα Φίνου με τη Θεσσαλονίκη και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσης, όταν αυτή ονομαζόταν ακόμα Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου.

 • Εκδηλώσεις

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2014-2019

Από το 2014, η Φίνος Φιλμ στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας Ταινιών Μικρού Μήκους, το οποίο έχει καταξιωθεί όχι μόνο στον κινηματογραφικό χώρο αλλά και στη συνείδηση του κοινού, ως χώρος ανάδειξης και παραγωγής πολιτισμού.

 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΝΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΝΟΣ (2008)

Το 2008 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την γέννηση του «πατέρα» του ελληνικού κινηματογράφου, Φιλοποίμενα Φίνου.

 • ΕΚΘΕΣΗ: ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΟΜΠΙΝΑ ΤΗΣ ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ

ΕΚΘΕΣΗ: ΞΕΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΟΜΠΙΝΑ ΤΗΣ ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ (2006)

Τον Οκτώβριο του 2006, η Φίνος Φιλμ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων πραγματοποίησε μια πρωτότυπη έκθεση-αφιέρωμα με σπάνιο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του Φιλοποίμενα Φίνου, ταξιδεύοντας το κοινό σε μια άλλη εποχή.