ΟΛΓΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
 
Όλγα Αγάπη Μου
play-sharp-fill

Όλγα Αγάπη Μου

Η Όλγα, μια ευκατάστατη κοπέλα, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Πέτρο, έναν φτωχό αλλά αριστούχο πολιτικό μηχανικό. Το μέλλον του νεαρού δεν φαντάζει λαμπρό, καθώς χρειάζονται κεφάλαια και γνωριμίες για να ανέβει τα σκαλιά της επιτυχίας. Το κοινωνικό χάσμα που τους χωρίζει είναι μεγάλο και οι αντιδράσεις της μητέρας της Όλγας δημιουργούν προβλήματα. Παρά τις δυσκολίες, οι δύο νέοι αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους, αλλά ο ασταθής χαρακτήρας του Πέτρου και οι οικονομικές δυσκολίες, θα φέρουν γρήγορα τα πρώτα σκοτεινά σύννεφα στη σχέση τους.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης συνέλαβε αυτό το σενάριο, επηρεασμένος από τους νέους της εποχής, που ενώ σπούδαζαν και αποφοιτούσαν με επαίνους, όταν έρχονταν αντιμέτωποι με την ίδια τη ζωή, ήταν συνήθως αδύναμοι να ανταπεξέλθουν.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην πολύ δημοφιλή τότε μπουάτ "Κατακόμβη", τα οποία όμως διακόπηκαν απότομα, αφού το ίδιο βράδυ εκδηλώθηκε το βασιλικό Αντικίνημα του Κωνσταντίνου κατά της χούντας, στις 13 Δεκεμβρίου του 1967.

Στην ταινία ακούγεται το θρυλικό τραγούδι του Μίμη Πλέσσα "Τι σου 'κανα και πίνεις" σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ερμηνεύει υπέροχα η Πόλυ Πάνου.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες