ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ
 
Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω
play-sharp-fill

Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω

Από μια τραγική παρεξήγηση, ένας αγρότης βρίσκεται κατηγορούμενος ως αρχηγός μιας διαβόητης συμμορίας ληστών. Καταφέρνει να αποδράσει λίγο προτού εκτελεστεί, ενώ οι διωκτικές αρχές τον κυνηγούν. Τον ψάχνουν ακόμα και οι ληστές, θεωρώντας ότι έχει στην κατοχή του τα λάφυρα της ληστείας. Ένας κατάδικος προσπαθεί να τον εντοπίσει και να τον φέρει πίσω, ζωντανό ή νεκρό, προκειμένου να εξασφαλίσει την ελευθερία που του υποσχέθηκε η αστυνομία. Όταν όμως συναντά την οικογένεια του αγρότη, τα πράγματα θα αλλάξουν.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο αρτιότερης παραγωγής και το βραβείο καλύτερης μουσικής επένδυσης στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1967.

Με αυτήν την ταινία ξεκινά η σκηνοθετική καριέρα του Νίκου Φώσκολου στη Finos Film. Μέχρι τότε, ο Νίκος Φώσκολος είχε γράψει πολλά σενάρια για ταινίες της εταιρείας, αλλά μετά από προτροπή του Φίνου, αποφάσισε να ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία. Ο Φίνος του είχε πει χαρακτηριστικά: "Τα σενάρια σου είναι από μόνα τους σκηνοθετημένα και είναι κρίμα να παίρνει άλλος τη δόξα για το έργο που έχεις ήδη δημιουργήσει".

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες