Η ΒΙΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΦΑΡΑ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 23 Απριλίου 1945
Κατηγορία: Δραματική
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ιωαννόπουλος
Σενάριο: Δημήτρης Ιωαννόπουλος
Ηθοποιοί: Δημήτρης Μυράτ, Καίτη Πάνου, Αλέκος Λειβαδίτης, Σαπφώ Αλκαίου, Χρυσούλα Μυράτ, Περικλής Γαβριηλίδης
Μουσική: Χρήστος Χαιρόπουλος
Φωτογραφία: Πρόδρομος Μεραβίδης
Σκηνογραφία: Μάριος Αγγελόπουλος
Διάρκεια: 95'

Την ηρεμία ενός χωριού έρχεται να ταράξει η άφιξη μιας πλούσιας κοπέλας από την Αθήνα. Η Ρένα εγκαθίσταται στο χωριό, μαζί με τη θεία και τον μικρό της αδελφό, ο οποίος υποφέρει από καρδιακή ανεπάρκεια και έχει ανάγκη από γαλήνη και καθαρό αέρα. Ο νεαρός γιατρός του χωριού γοητεύεται από τα θέλγητρα της Ρένας, αλλά απογοητεύεται καθώς εκείνη τον περιφρονεί λόγω της ταπεινής καταγωγής του. Ωστόσο, η ευγενική και άδολη φυσιογνωμία του γιατρού επιβάλλεται σταδιακά..

Μια ελληνική ταινία που χαρακτηρίστηκε για τη σημαντική πρόοδο στη φωτογραφία, τα κινηματογραφικά ντεκόρ, τον εξελιγμένο ήχο και κινηματογραφικό ρυθμό. Οι τότε κριτικοί κινηματογράφου συμφώνησαν ότι ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ταινία "άντεχε στην κριτική".

Είναι άξιο αναφοράς ότι η ερειπωμένη μετά από πυρκαγιά βίλλα, στην οποία γυρίστηκε η ταινία στην περιοχή των Αναβρύτων, αγοράστηκε από τον γνωστό επιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, ο οποίος συντήρησε τα ερείπιά της, τα οποία σήμερα ανήκουν στην είσοδο του μεγάλου κτήματός του (πρώην κτήμα Βορρέ). Η βίλλα λειτουργεί σήμερα σαν πινακοθήκη στεγάζοντας έργα Ελλήνων καλλιτεχνών. Μπροστά στη βίλλα υπήρχε κάποτε και μια λίμνη με νούφαρα..

Το αρνητικό της ταινίας έχει δυστυχώς χαθεί.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες