Λευτέρης Βουρνάς

Γέννηση: 1942
Θάνατος : 1 Ιουλίου 1987
Ιδιότητα: Ηθοποιός
Ταινίες με FF: 10

Ο γόης της δεκαετίας του ’60 υπήρξε ένας από τους δευτεραγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου, που ξεχώρισε για την ομορφιά αλλά και την υπέροχη υποκριτική του υπόσταση, γοητεύοντας τόσο την Ειρήνη Παππά, όσο και τους Δημήτρη Χορν και Έλλη Λαμπέτη, με τους οποίους ήταν στενοί φίλοι. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να ξετυλίξει το αναμφισβήτητο ταλέντο του, καθώς έφυγε πολύ νωρίς από την ζωή.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942, μέσα στις φλόγες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά δυστυχώς σε ηλικία 2 ετών έχασε την μητέρα του και ο πατέρας του αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό ως πολιτικός πρόσφυγας. Ταυτόχρονα αποχωρίζεται από την αδελφή του και τον υιοθετεί η αδελφή της γιαγιάς του. Έτσι από μικρός, μεγάλωσε χωρίς το πατρικό πρότυπο και από παιδί είχε πολλές ευαισθησίες.

Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Λυκούργου Σταυράκου, από την οποία αποφοίτησε με άριστα.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η πρώτη του εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι έγινε το 1962 στο έργο “Τα Κόκκινα Φανάρια”. Έκτοτε, συνεργάστηκε με πολλούς ηθοποιούς της εποχής, συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπως “Το Κοροϊδάκι της Πριγκηπέσσας”, “Οδός Ονείρων”, “Φράνκυ” κ.α. Η τελευταία θεατρική του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1983, στο έργο “Ησαΐα Χόρευε” στο πλευρό της Μάρθας Καραγιάννη.

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο πρώτος του ρόλος στο σινεμά ήρθε το 1959, σε ηλικία μόλις 17 ετών, στο έργο “Μπουμπουλίνα” δίπλα στην Ειρήνη Παππά. Μέσα στην επόμενη δεκαετία, συμμετείχε σε περίπου 30 ταινίες, με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ηθοποιούς της εποχής του. Η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμ ξεκίνησε το 1963 στην ταινία “Ίλιγγος” του Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1977 στην ταινία “Ο Κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται” που σηματοδοτεί και την τελευταία παραγωγή της Φίνος Φιλμ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ

Ο Λευτέρης Βουρνάς υπήρξε ένας άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες. Ήταν εξαιρετικά εσωστρεφής και κυκλοθυμικός, με βιώματα που τον οδήγησαν γρήγορα στην κατάθλιψη. Το 1971 παντρεύτηκε την Αθηνά Βουρνά, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να αποτρέψει αυτό που θα ερχόταν.

ΘΑΝΑΤΟΣ

Την 1η Ιουλίου του 1987, ο Λευτέρης Βουρνάς έβαλε τέλος στη ζωή του, πέφτοντας στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε. Ήταν μόλις 45 ετών.

finos-film-inline-logo
Ταινίες με την FF