Ειρήνη Κουμαριανού

Γέννηση: 1931
Θάνατος : 25 Ιανουαρίου 2013
Ιδιότητα: Ηθοποιός
Ταινίες με FF: 19

finos-film-inline-logo
Αφιερώματα #remembering (1)

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ #1
play-sharp-fill

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ #1

Αγαπημένη καρατερίστα, εξαίρετη ηθοποιός, και άνθρωπος με καλοσύνη, ήθος και ποιότητα, η Ειρήνη Κουμαριανού αποτέλεσε μία από της σημαντικές φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1931 και σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Ωδείου. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1951 σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, πολλές από αυτές αρχαία δράματα που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο. Αν και οι εμφανίσεις της στο Εθνικό αλλά και στο ελεύθερο θέατρο προμήνυαν μια λαμπρή καριέρα, εκείνη προτίμησε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και να μεγαλώσει τα παιδιά της. Όταν αυτά μεγάλωσαν επέστρεψε στο επάγγελμά της.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε 40 ταινίες, δράματα και κωμωδίες, δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Μάνο Κατράκη, την Ζωή Λάσκαρη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Κώστα Βουτσά και πολλούς άλλους εκλεκτούς ηθοποιούς. Στη Φίνος Φιλμ ξεκίνησε τη συνεργασία της το 1965 και για μια δεκαετία συμμετείχε σε 16 ταινίες-επιτυχίες.

Στην τηλεόραση έπαιξε σε πολλές σειρές όπως: «Αναστασία» (1994), «Ο Πρίγκηπας» (1996), «Σαν Αδελφές» (1998), «Σ’ Αγαπώ μ’ Αγαπάς» (2001), και άλλες, μέχρι το 2006 που ερμήνευσε το ρόλο της ζωής της, στην εξαιρετική και διαχρονική τηλεοπτική σειρά «Στο Παρά Πέντε», για να μείνει στις καρδιές όλων μας σαν την υπέροχη και μοναδική “γιαγιά”.