ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ
 
Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια
play-sharp-fill

Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια

Ο Ντίνος είναι ένας καλοστεκούμενος πενηντάρης που ζει με την αδελφή του και είναι αρραβωνιασμένος με την γραμματέα του, Ρίτα. Αυτό, όμως, δεν τον εμποδίζει να τρέχει πίσω από κάθε θελκτικό θηλυκό, ώσπου μια μέρα συναντά έναν παλιό του γνωστό, που του συστήνει μια υποτιθέμενη πλούσια κυρία και την κόρη της, Κορίνα. Στην πραγματικότητα, οι τρεις τους αποτελούν μια συμμορία που μαδούν οικονομικά πλούσιους μεσήλικες. Ο Ντίνος ερωτεύεται την Κορίνα, πέφτοντας στην παγίδα, αλλά ο φίλος του ο γιατρός μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, έχουν σκοπό να του ανοίξουν τα μάτια με κάθε τρόπο.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας μόλις έχει καταφέρει να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής τόσο στο θέατρο όσο και στο σινεμά και οι δύο συγγραφείς - Ασημάκης Γιαλαμάς και Κώστας Πρετεντέρης - αποφασίζουν να του δώσουν το σενάριο αυτής της ταινίας. Έτσι, ο πενηντάρης πια Κωνσταντάρας, αποδίδει τον τύπο του μεσήλικα που περνάει κρίση νεότητας και κυνηγάει μικρούλες. Ένα ρόλο που θα επαναλάβει πολλές φορές μέχρι το τέλος της καριέρας του, στο θέατρο, στο σινεμά, αλλά και στην τηλεόραση και θα γίνει ο προσωπικός του μύθος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρακτηριστικό "χλιμίντρισμα" του Λάμπρου Κωνσταντάρα ήταν ένα εύρημα της μουσικής επιμελήτριας Σοφίας Μιχαλίτση από το ομώνυμο θεατρικό έργο.

Με αυτή την ταινία, εδραιώνεται ο Χρόνης Εξαρχάκος ως κωμικός του ελληνικού κινηματογράφου.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες