Η Ωραία Των Αθηνών
play-sharp-fill

Η Ωραία Των Αθηνών

Ο Ζάχος, πρόεδρος του συλλόγου “Πνεύμα και Ηθική”, μαθαίνει ότι κληρονομεί ένα μεγάλο ποσό από τον μακαρίτη θείο του, με τον όρο να παντρευτεί την Αριστέα, τη μεσόκοπη δεσποινίδα που τον φρόντιζε μέχρι τα τελευταία του. Όταν όμως ο Ζάχος ανακαλύπτει ότι η Αριστέα είναι μια κακάσχημη και αγράμματη γεροντοκόρη, σκαρφίζεται να την παντρέψει με έναν από τους νοικάρηδές του. Αυτοί όμως έχουν άλλα σχέδια…

Με αυτή την ταινία ξεκινάει η μεγάλη μεταπολεμική καριέρα της Γεωργίας Βασιλειάδου. Ύστερα από τη Σμαρούλα Γιούλη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον Μίμη Φωτόπουλο, η Βασιλειάδου γίνεται το τέταρτο πιο αγαπητό πρόσωπο του Ελληνικού Σινεμά, πριν ξεκινήσει η περίοδος λατρείας των νεαρών και λαμπερών σταρ προς το τέλος της δεκαετίας του '50.

Ο τίτλος "Η Ωραία των Αθηνών" προήλθε από τα καλλιστεία που είχαν διοργανωθεί εκείνη την χρονιά για πρώτη φορά απο τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Μαμάκη.

Η Σπεράτζα Βρανά τραγουδάει "Αυτό το Μάμπο, το Μπραζιλιέρο" και "Βαλίτσα" - τραγούδια τα οποία στη συνέχεια ηχογραφήθηκαν και έγιναν μεγάλες επιτυχίες απο την Μάγια Μελάγια.

Πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Γκέλυς Μαυροπούλου.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες