Φωνάζει Ο Κλέφτης
play-sharp-fill

Φωνάζει Ο Κλέφτης

Ο Τιμολέων, ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, βρίσκει στο δρόμο το πορτοφόλι ενός απόστρατου στρατηγού και νυν διευθυντή μεγάλου οργανισμού. Αποφασίζει να πάει αμέσως σπίτι του για να το παραδώσει, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ότι στο πορτοφόλι έχει μέσα ένα γράμμα που αποδεικνύει μια απάτη που αφορά τον γαμπρό του στρατηγού. Στο σπίτι τον υποδέχεται η γυναίκα του στρατηγού, η οποία είναι και η μόνη που γνωρίζει για την απάτη του αδελφού της, και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πάρει στην κατοχή της το πορτοφόλι. Όταν επιστρέφει ο στρατηγός στο σπίτι, εντυπωσιάζεται από την τιμιότητα του Τιμολέοντος και τον προσλαμβάνει στον οργανισμό, με σκοπό να ανακαλύψει κάθε παρασπονδία που μπορεί να γίνεται εις βάρος του.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, το οποίο αποτέλεσε μεγάλη θεατρική επιτυχία του θιάσου Μαίρη Αρώνη - Ντίνος Ηλιόπουλος - Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης δεν υπογράφει επίσημα τη σκηνοθεσία αυτής της ταινίας, γιατί εκείνη τη σεζόν είχε γυρίσει πολλές ταινίες και δεν ήθελε να φανεί επίσημα και σε άλλη. Για το λόγο αυτό, στους τίτλους αρχής αναφέρεται ως σκηνοθέτης ένας από τους μοντέρ της FF, ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης.

Η πολυκατοικία που βρισκόταν το σπίτι Παπαγιαννόπουλου-Βλαχοπούλου, ήταν στην οδό Χίου 52 στο Μεταξουργείο. Ακριβώς απέναντι, στην οδό Χίου 53 ήταν τα γραφεία της Finos Film μέχρι το 2012.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες