ΤΟ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 21 Μαρτίου 1960
Κατηγορία: Κωμωδία
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Στέφανος Ληναίος, Μαρίκα Κρεβατά, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Σταύρος Ξενίδης, Τασσώ Καββαδία, Περικλής Χριστοφορίδης, Μαργαρίτα Αθανασίου, Λάμπρος Κοτσίρης, Κώστας Παπαχρήστος, Μαίρη Μεταξά, Βασίλης Παπανίκας, Παναγιώτης Καραβουσιάνος, Γιώργος Τζιφός, Γιάννης Μπέρτος, Βελισσάριος Κοντογιάννης, Γιάννης Μαλούχος, Κία Μπόζου, Άννα Ράλλη, Α. Ναλσατζιάν, Λάουρα Τζομπάνη, Ράλλης Αγγελίδης
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Φωτογραφία: Giovanni Varriano
Χορογραφία: Τάκης Βαρλάμος, Μαρία Πετρίλλιο
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Γιώργος Τσαούλης
Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης, Νίκος Ξεπαπαδάκος
Τραγούδι: Αλίκη Βουγιουκλάκη
Εισιτήρια: 202.542
Διάρκεια: 88'
Το Κλωτσοσκούφι
play-sharp-fill

Το Κλωτσοσκούφι

Μια όμορφη, έξυπνη αλλά φτωχή κοπέλα δεν στεριώνει σε καμία δουλειά, αφού τα αφεντικά της έχουν πάντα πονηρούς σκοπούς. Για αυτό, άλλωστε, οι φίλοι της την αποκαλούν και “κλωτσοσκούφι”. Έτσι, όταν θα καταφύγει απελπισμένη σε έναν νεαρό εφοπλιστή, για να την βοηθήσει να μεταναστεύσει σε έναν θείο της στην Αυστραλία, εκείνος γοητεύεται από την εξυπνάδα και την ομορφιά της, και υπόσχεται να τη βοηθήσει. Το οικογενειακό περιβάλλον του εφοπλιστή, όμως, αντιδρά.

Αρχικός συμπρωταγωνιστής της Αλίκης Βουγιουκλάκη ήταν ο Μιχάλης Νικολινάκος, με τον οποίο είχε γυριστεί το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας. Παρ'όλα αυτά, ο Φιλοποίμην Φίνος παρατήρησε στη δοκιμαστική προβολή, ότι οι δύο πρωταγωνιστές δεν ταίριαζαν μεταξύ τους, και αποφάσισε να ξαναγυρίσει την ταινία από την αρχή, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στη θέση του Νικολινάκου. Είναι η μοναδική φορά στα χρονικά του ελληνικού κινηματογράφου που συνέβη κάτι τέτοιο.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες