ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΓΙΑ ΔΥΟ
 
Ένα Κορίτσι Για Δύο
play-sharp-fill

Ένα Κορίτσι Για Δύο

Ο Κίμων είναι ένας παλαιών αρχών καθηγητής φιλοσοφίας, με αντιλήψεις κατά του γάμου και του έρωτα. Ζει με τη χήρα αδελφή του Πολυξένη και τον μικρότερο αδελφό του Αριστείδη, έναν τεμπέλη γλεντζέ. Ο Αριστείδης σχεδιάζει να παντρευτεί την Μυρτώ, η οποία είναι τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο, αλλά χρειάζεται την έγκριση του αδελφού του. Καθώς αυτό είναι  αδιανόητο, ο Αριστείδης φέρνει την Μυρτώ στο σπίτι τους, για να εργαστεί ως ιδιαιτέρα γραμματέας του Κίμωνα, με σκοπό να την συμπαθήσει. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν ο Κίμων θα ερωτευτεί.

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη "Ερωτευτείτε Παρακαλώ", το οποίο είχαν ανεβάσει στο θέατρο ο Κώστας Ρηγόπουλος και η Κάκια Αναλυτή.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης συγκεντρώνει την "εθνική ομάδα" της Finos Film, βάζοντας ακόμα και την Ρένα Βλαχοπούλου σε δεύτερο ρόλο, για να ενδυναμώσει την ταινία.

Στα δύο τραγούδια που φαίνεται να τραγουδάει η Ζωή Λάσκαρη στο νυχτερινό κέντρο, την ντουμπλάρει φωνητικά η δημοφιλής τραγουδίστρια της εποχής Νέλλη Μάνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χορογραφία της Μάρθας Καραγιάννη σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Γιάννη Δαλιανίδη.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες