ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
 
Υπάρχει Και Φιλότιμο
play-sharp-fill

Υπάρχει Και Φιλότιμο

Ο υπουργός Ανδρέας Μαυρογιαλούρος, με αφορμή τα εγκαίνια ενός μαιευτηρίου, επισκέπτεται το χωριό της εκλογικής του περιφέρειας, την Πλατανιά. Στην διαδρομή, έχουν ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να τρέξουν να βοηθήσουν, χωρίς να έχουν αντιληφθεί ποιος είναι. Έτσι, αντιλαμβάνεται τα αληθινά τους προβλήματα, την οικονομική διαφθορά και τα ψέμματα των συνεργατών του, αποφασίζοντας να λάβει δράση.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου "Ανώμαλη Προσγείωση", το οποίο είχε ανέβει στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Χατζημάρκο.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας πρωταγωνίστησε αρχικά στο θεατρικό έργο, γνωρίζοντας την απόλυτη επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές στο θέατρο Βεργή και στο θέατρο Άλφα, και στα 52 του χρόνια καθιερώθηκε ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής και βασιλιάς της κωμωδίας. Στη συνέχεια, ερμήνευσε τον ίδιο ρόλο και στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου από τον Αλέκο Σακελλάριο, γνωρίζοντας αντίστοιχη επιτυχία.

Η ταινία αποτελεί σάτιρα στο πολιτικό σύστημα, στη διαφθορά και στα ρουσφέτια, κάνοντάς τη διαχρονική και άκρως επίκαιρη μέχρι σήμερα.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες