Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 30 Δεκεμβρίου 1968
Κατηγορία: Κωμωδία
Είδος: Αισθηματική, Μουσική
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φλωρέττα Ζάννα, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαΐτης, Ελένη Ζαφειρίου, Νίκος Ρίζος, Νίτσα Μαρούδα, Τζόλυ Γαρμπή, Γιώργος Γαβριηλίδης, Έλσα Ρίζου, Θεόδωρος Ντόβας, Μαίρη Μεταξά, Νίκος Πασχαλίδης, Νίκος Τσούκας, Γκόλφω Μπίνη, Τζούλια Λαπάκη, Γιάννης Γιαννάτος, Χρήστος Στύπας, Μαίρη Χαλκιά, Γιάννης Τότσικας, Δημήτρης Δαλαβήρας, Γρηγόρης Μασσαλάς, Θεόδωρος Ζιζίκος, Νίκος Μπίνας, Γιώργος Λιονάκης, Γιώργος Οικονόμου
Μουσική: Νίκος Μαμαγκάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Αρβανίτης
Χορογραφία: Γιάννης Φλερύ
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Βασίλης Συρόπουλος
Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης, Αθηνά Τσερέγκωφ
Εισιτήρια: 750.000
Διάρκεια: 104'
Η Αρχόντισα Και Ο Αλήτης
play-sharp-fill

Η Αρχόντισα Και Ο Αλήτης

Η Ρένα, κόρη πλούσιου Κερκυραίου, το σκάει από το σπίτι για να αποφύγει το γάμο με τον ανόητο γιο ενός εφοπλιστή. Μεταμφιέζεται σαν αγόρι και ξεκινάει το δρόμο της ως “Πίπης”, μέχρι που γνωρίζει τον Λευτέρη, ένα φτωχόπαιδο, με τον οποίο γίνονται σύντομα φίλοι. Όταν ο Λευτέρης ανακαλύπτει το μυστικό του “Πίπη”, η αρχική συμπάθεια θα μετατραπεί σε έρωτα. Μια παρεξήγηση, όμως, θα δοκιμάσει την εμπιστοσύνη της Ρένας.

Η ταινία ήρθε πρώτη σε εισπράξεις ανάμεσα σε 108 ελληνικές παραγωγές, σπάζοντας το φράγμα των 700.000 εισιτηρίων στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το δίδυμο Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ επιστρέφει στη Finos Film μετά από 4 χρόνια απουσίας. Η αμοιβή της Αλίκης για τη συγκεκριμένη ταινία έφτασε το αστρονομικό ποσό, για εκείνη την εποχή, των 500.000 δραχμών.

Το σενάριο της ταινίας θυμίζει αρκετά την Χολυγουντιανή ταινία του Φράνκ Κάπρα "Συνέβη μια Νύχτα", μια ιδέα που είχε δώσει στην Αλίκη ο αγαπημένος της φίλος και μακιγιέρ Σταύρος Κελεσίδης.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα, αλλά και στη διαδρομή μεταξύ Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες