ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ
 
Τα Κίτρινα Γάντια
play-sharp-fill

Τα Κίτρινα Γάντια

Ο Ορέστης ζηλεύει παθολογικά την όμορφη γυναίκα του και υποπτεύεται πως κάποιοι περίεργοι μουστακαλήδες παραμονεύουν έξω από το σπίτι του. Δεν γνωρίζει, όμως, ότι η υπηρέτρια του σπιτιού διατηρεί κρυφό δεσμό με έναν μουστακαλή ταξιτζή. Μια μέρα, η υπηρέτρια με τον ταξιτζή αλλά και η γειτόνισσα με τον αρραβωνιαστικό της, βρίσκονται τυχαία σε ένα καφενείο έξω από την Αθήνα. Ένα κουβάρι παρεξηγήσεων θα ξεκινήσει, όταν βρεθεί εκεί και ο ζηλιάρης σύζυγος, που επιστρέφει στην Αθήνα έτοιμος να χωρίσει!

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του έργου των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου "Η Ρένα εξώκειλε", που γράφτηκε για το θίασο του Βασίλη Λογοθετίδη, χωρίς όμως ο ίδιος να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική ταινία, γιατί δυστυχώς απεβίωσε στις 20/2/1960. Τη θέση του πήρε ο μεγάλος κωμικός Νίκος Σταυρίδης.

Την παράσταση κλέβει ο Γιάννης Γκιωνάκης με τον σύντομο ρόλο του αφελή Γιάννη Μπρίλη. Στην πραγματικότητα, ο Γκιωνάκης μιμήθηκε έναν χαζούλη τύπο που κυκλοφορούσε τότε στα καμαρίνια των ηθοποιών.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες