ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
 
Ένα Αστείο Κορίτσι
play-sharp-fill

Ένα Αστείο Κορίτσι

Ο Αλέκος, ένας ανέμελος νέος και γιος εφοπλιστή, συναντά την Χριστίνα, μια φτωχή κοπέλα που υποδύεται τον κλόουν σε ένα μικρό τσίρκο. Αποκρύπτοντας το αληθινό της επάγγελμα, η Χριστίνα πιάνει δουλειά στο σπίτι του Αλέκου, ως υπηρέτρια. Χωρίς να το καταλάβουν, οι δύο νέοι ερωτεύονται, αλλά τα μυστικά του παρελθόντος θα δυσκολέψουν τον έρωτα τους να ευδοκιμήσει.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πρωταγωνιστεί σε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία - παρά την οικονομική κρίση που επικρατούσε εκείνη την εποχή στον ελληνικό κινηματογράφο. Ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος από την ξένη ταινία "Funny Girl".

Ο αδελφός της Αλίκης, Τάκης Βουγιουκλάκης, υπογράφει τη σκηνοθεσία, ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει τις σπουδές κινηματογράφου στην Ιταλία και κουβαλούσε όλο το φελινικό πνεύμα που κυριαρχούσε τότε.

Υπεύθυνος φωτογραφίας ήταν ο πολυαγαπημένος φωτογράφος της Αλίκης, Δήμος Σακελλαρίου, σε μια από τις σπάνιες συνεργασίες του με την Finos Film.

O Δήμος Μούτσης, στο ξεκίνημα της καριέρας του, συνθέτει ένα ιδιαίτερο soundtrack, που περιλαμβάνει και τη μεγάλη επιτυχία "Αυτά τα Χέρια" που ερμήνευσε ο Μανώλης Μητσιάς.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στη σκηνή του τσίρκου, το μωράκι που εμφανίζεται είναι ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Γιάννης.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες