ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ
 
Τζένη Τζένη
play-sharp-fill

Τζένη Τζένη

Στο νησί των Σπετσών, υπάρχει έντονη πολιτική έχθρα μεταξύ του τοπικού κομματάρχη Σκούταρη και του εφοπλιστή Κασσανδρή. Ο τελευταίος κατεβάζει για υποψήφιο βουλευτή τον ανηψιό του, Νίκο Μαντά, που μέχρι τώρα έλειπε στο εξωτερικό, ενώ ο Σκούταρης υποστηρίζει με πάθος τον Γκόρτσο που έχει ήδη προβάδισμα. Όταν η κόρη του Σκούταρη αντιληφθεί τα οικονομικά προβλήματα του πατέρα της, θα δεχθεί την πρόταση του Κασσανδρή για λευκό γάμο με τον ανηψιό του, με αντάλαγμα να ξελασπώσει οικονομικά τον πατέρα της. Ο λευκός γάμος, όμως, θα φέρει απρόσμενες εξελίξεις.

Η ταινία αποτελεί την πρώτη έγχρωμη ταινία της Τζένης Καρέζη, που σημειώνει την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην καριέρα της.

Πρόκειται για την αρχή της συνεργασίας της Νόρας Βαλσάμη με την Finos Film. Ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε αρχικά να δοκιμάσει την νεαρή ηθοποιό για να δει πώς γράφει στο πανί. Για το λόγο αυτό, της δόθηκε ο ρόλος της τραγουδίστριας σε νυχτερινό κέντρο, με τη φωνή της ντουμπλαρισμένη από τη μεγάλη τραγουδίστρια Καίτη Χωματά.

Το σενάριο της ταινίας είναι επηρεασμένο από τα πολιτικά γεγονότα εκείνης της εποχής - αλλεπάλληλες εκλογές, αποστασία κλπ - ρίχνοντας μια ενδιαφέρουσα ματιά στο πολιτικό κλίμα που επικρατούσε και στη δύναμη των κατά τόπους κομματαρχών.

Τα εξωτερικά γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στις Σπέτσες.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες