ΑΛΙΚΗ
 
Παραγωγή: Finos Film, Aquarious Films
Α' Προβολή: 23 Μαρτίου 1964
Κατηγορία: Κωμωδία
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Rudolph Mate
Σενάριο: George St. George
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Wilfrid Hyde White, Jess Conrad, Katherine Kath, Paris Alexander, Giannis Pardos, Roland George, Άσπα Νακοπούλου, Βασίλης Ανδρονίδης, Κώστας Ναός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Βασίλης Μαυρομάτης, Θάνος Σουγιούλ
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Φωτογραφία: Αριστείδης Καρύδης-Φουκς
Χορογραφία: Έλλη Ζουρούδη
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Μακιγιάζ: Σταύρος Κελεσίδης
Εισιτήρια: 235.890
Διάρκεια: 89'
Αλίκη
play-sharp-fill

Αλίκη

Ο Μπάρι, ένας φουκαράς playboy, προσδοκά να πλουτίσει με την κληρονομιά ενός θείου του, “βασιλιά” της σάλτσας και των ψητών. Ο δικηγόρος του, όμως, τον πληροφορεί ότι το μυστικό της σάλτσας χάθηκε μαζί με τον θείο του και ότι δεν υπάρχει κληρονομιά, παρά μόνο ένα νησάκι στο Αιγαίο, με το όνομα Ευτυχία, από το οποίο καταγόταν ο θείος του. Για το νησί ενδιαφέρεται και ένας ξενοδόχος, ο Ρίτσαρντ, ο οποίος σχεδιάζει να το κάνει τουριστικό θέρετρο και έτσι οι δυο άνδρες έρχονται εσπευσμένα στην Ελλάδα. Στην “Ευτυχία” συναντούν την όμορφη δασκάλα Αλίκη και τη μητέρα της Άννα. Οι δύο γυναίκες είναι αποφασισμένες να εμποδίσουν την εγκατάσταση των ξένων στο νησί. Η ομορφιά της Αλίκης σαγηνεύει τον Μπάρι και ο Ρίτσαρντ σκλαβώνεται από την υπέροχη μαγειρική της Άννας. Μια μέρα, όμως, ο Ρίτσαρντ ανακαλύπτει ότι η Άννα κατέχει το μυστικό της περίφημης σάλτσας, με το οποίο ο Μπάρι μπορεί να γίνει πραγματικά πλούσιος…

Ο Φιλοποίμην Φίνος επένδυσε και έχασε πολλά χρήματα για το γύρισμα της ταινίας, η οποία έκανε ωστόσο λαμπρή πρεμιέρα τόσο στην Αθήνα όσο και στο Λονδίνο.

Η ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. To 2018, η Φίνος Φιλμ κατάφερε να αποκαταστήσει ψηφιακά την ταινία, με στόχο να διατεθεί για πρώτη φορά στο κοινό.

Πρόκειται για τη μοναδική ξένη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η οποία γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου στο πανέμορφο νησί της Ίου.

Ο σκηνοθέτης Rudolph Maté ήταν από τους εκπροσώπους του φιλμ νουάρ στη δεκαετία του '40.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες