ΤΟ ΣΩΦΕΡΑΚΙ
 
Το Σωφεράκι
play-sharp-fill

Το Σωφεράκι

Ο πληθωρικός και εργένης Βάγγος δουλεύει ως ταξιτζής με ένα γραφικό αυτοκίνητο – σαραβαλάκι. Η ζωή του θα αλλάξει όταν θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τη Λέλα. Θα εγκαταλείψει τις απόψεις του περί εργένικης ζωής και θα αποφασίσει να αποκτήσει καινούργιο ταξί. Όμως, η μητέρα της Λέλας αντιδρά στη σχέση αυτή. Έτσι, ο Βάγγος και οι φίλοι του θα αναγκαστούν να απαγάγουν τη Λέλα.

Η ταινία ήρθε πρώτη σε πωλήσεις εισιτηρίων από τις 22 ελληνικές ταινίες εκείνης της χρονιάς.

Η άψογη ερμηνεία του Μίμη Φωτόπουλου έχτισε το πρότυπο του Έλληνα ταξιτζή στη λαϊκή συνείδηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είχαν περάσει πολλά χρόνια από την εμφάνιση των πρώτων ταξί στους δρόμους της Αθήνας. Μετά από αυτή την ταινία, ο Μίμης Φωτόπουλος αναδείχτηκε ως ο πιο δημοφιλής άντρας ηθοποιός στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1950, ενώ έγινε ο πρώτος Έλληνας ηθοποιός που υπέγραψε συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με εταιρεία παραγωγής.

Στην συγκεκριμένη ταινία ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το τεράστιο σουξέ "Μια ζωή την έχουμε" σε μουσική Μιχάλη Σουγιούλ και στίχους Γιώργου Τζαβέλλα, το οποίο πέντε χρόνια αργότερα έδωσε τον τίτλο στην ομώνυμη ταινία του Τζαβέλλα με τον Δημήτρη Χόρν και την Υβόν Σανσόν.

Στην ταινία αυτή κάνει την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση η χορεύτρια τότε και μετέπειτα ηθοποιός, Έλσα Ρίζου.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες