Ο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ
 
Παραγωγή: Finos Film
Α' Προβολή: 24 Δεκεμβρίου 1973
Κατηγορία: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασσινός
Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
Ηθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Λυδία Λένωση, Αντώνης Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Ζαννίνο, Στράτος Παχής, Μιχάλης Γιαννάτος, Κώστας Φατούρος, Δημήτρης Αρώνης, Κώστας Δάρας, Πόπη Μοντανάρη, Γιώργος Βελέντζας, Κώστας Σαββαΐδης, Γρηγόρης Βαρώσης, Μάνια Κολιανδρή, Γιώργος Κάφκας, Αλέκος Ζαρταλούδης, Κυριάκος Δανίκας, Γιώργος Γρηγορίου, Νίκος Μπίνας, Μιχάλης Δεσύλλας, Γιώργος Τζιφός, Χάρης Γιεβίκος, Γιάννης Καφαλούκος, Ηλίας Κατέβας, Γιώργος Μόρτος, Χρήστος Στύπας, Κώστας Νάτσιος, Μάνος Βενιέρης, Κώστας Μεντής, Κώστας Ρήγας
Μουσική: Ζακ Μεναχέμ
Φωτογραφία: Παύλος Φιλίππου
Σκηνογραφία: Μάρκος Ζέρβας
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Μακιγιάζ: Αργυρώ Κουρουπού
Εισιτήρια: 174.834
Διάρκεια: 86'
Ο Τσαρλατάνος
play-sharp-fill

Ο Τσαρλατάνος

Ένας μετανάστης στη Γερμανία, ο Θανάσης, εργάζεται σκληρά για να μπορέσει να ζήσει τον πατέρα και την αδελφή του, που ζουν στην Ελλάδα. Όταν αναγκάζεται να επιστρέψει, ανακαλύπτει ότι δεν έχει καθόλου χρήματα, γιατί η τράπεζα που είχε τις καταθέσεις του, έχει χρεοκοπήσει. Έτσι, επιστρέφει κρυμμένος σε ένα αυτοκίνητο-ψυγείο, με αποτέλεσμα να φτάσει στην Ελλάδα κατεψυγμένος! Τότε αρχίζει μια μάχη από διαφημιστές ψυγείων, προσπαθώντας να τον πείσουν να προωθήσει τα ψυγεία τους.

Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης του Ελληνικού κινηματογράφου, ο Θανάσης Βέγγος εξακολουθεί να "πουλάει" πολύ. Σε αυτήν την ταινία ο Βέγγος ερμηνεύει τρεις ρόλους ταυτόχρονα: το ρόλο του μετανάστη, του πατέρα του αλλά και της αδελφής του!

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, από τους σταθερούς συνεργάτες του Βέγγου, σατιρίζει στο σενάριο του τη μανία της εποχής με τις διαφημίσεις και τους διαφημιστές που, λόγω της ανόδου της τηλεόρασης, ήταν πολύ της μόδας.

Η ταινία έχει αποκατασταθεί ψηφιακά σε HD και είναι διαθέσιμη από την Φίνος Φιλμ.

finos-film-inline-logo
Παρόμοιες Ταινίες