ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ 2023

finos-film-inline-logo
Εκδηλώσεις / Χορηγίες

ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ 2023

Για ένατη συνεχή χρονιά, η Φίνος Φιλμ «μετακόμισε» στο Ρέθυμνο στηρίζοντας την πιο αυθεντική γιορτή του ελληνικού σινεμά, που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Εμείς και Εμείς». Πρόκειται για την «Εβδομάδα Κλασικής Ελληνικής Κωμωδίας» που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου 2023 στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Ήταν Απρίλης του 2014 όταν δεχτήκαμε ένα αίτημα από τον σύλλογο «Εμείς και Εμείς» για να διοργανώσουν και να καθιερώσουν μια «Εβδομάδα Ελληνικής Κωμωδίας». Συνδράμαμε, βοηθήσαμε, τροφοδοτήσαμε υλικό και… θετική ενέργεια. Βρεθήκαμε εκεί από την πρώτη χρονιά και απολαύσαμε μαζί με το ρεθυμνιώτικο κοινό τις αθάνατες κωμωδίες στη φυσική τους θέση, τον κινηματογράφο. Βιώσαμε την αισθαντική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι συντελεστές του συλλόγου στον προαύλιο χώρο του θερινού σινεμά. Νοιώσαμε την ζεστή τους φιλοξενία και θαυμάσαμε τον δημιουργικό τους οίστρο. Έκτοτε, η συνεργασία αυτή καθιερώθηκε και η γνωριμία εξελίχθηκε σε πολύτιμη και ανεκτίμητη φιλία.

Φέτος, για πρώτη φορά, η εκδήλωση έλαβε χώρα στον ιστορικό Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, με προβολές επτά αθάνατων κωμωδιών της Φίνος Φιλμ:

  • 27.7.23 «Η Κόμησσα της Κέρκυρας»
  • 28.7.23 «Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο»
  • 29.7.23 «Τζένη Τζένη»
  • 30.7.23 «Η Ωραία των Αθηνων»
  • 31.7.23 «Ξύπνα Βασίλη»
  • 01.8.23 «Κάτι να Καίει»
  • 02.8.23 «Ραντεβού στον Αέρα»

Αφιερώνουμε στους καλούς μας φίλους από το Ρέθυμνο μια μαντινάδα που αποτυπώνει την αρχή της γνωριμίας μας, την αγάπη τους για τον ελληνικό κινηματογράφο, την ασίγαστη ανάγκη για δράση και δημιουργία και φυσικά την δική μας αγκαλιά που με τιμή και χαρά έχουμε ανοιχτή όλα αυτά τα χρόνια. Ραντεβού στο Ρέθυμνο του χρόνου πάλι!

«Κύριε καλησπέρα σας, θα θέλαμε ταινίες,

στο σινεμά να απολαύσουμε ωραίες κωμωδίες.

Μετά χαράς θα δώσουμε ταινίες που ζητάτε,

η επιθυμία σας δεκτή ούτε να το συζητάτε.

Μακάρι να γνωρίζατε πόση χαρά έχω πάρει,

ο Φίνος είχε τ’όνομα μα είχε και τη χάρη.

Και οι ταινίες που ‘φτιαξε με κόπο και θυσία,

να ξαναπροβληθούνε στο πανί, θα είναι ευλογία.

Ταινίες θα σας δώσουμε, μαζί θα τις εδούμε,

μες το πανί που αξίζουνε αυτές να ιδωθούνε.

Γιατί όπως ο Φίνος έλεγε και ήτανε σοφία,

στο τέλος μιλάει το πανί κι αυτή είναι η ουσία.»