ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2014-2019

finos-film-inline-logo
Εκδηλώσεις / Χορηγίες

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ 2014-2019

Από το 2014, η Φίνος Φιλμ στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας Ταινιών Μικρού Μήκους, το οποίο έχει καταξιωθεί όχι μόνο στον κινηματογραφικό χώρο αλλά και στη συνείδηση του κοινού, ως χώρος ανάδειξης και παραγωγής πολιτισμού. Αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τις ολοένα αυξανόμενες αιτήσεις συμμετοχής, αλλά και από τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό του κοινού που παρακολουθεί τις προβολές, που φτάνουν τους δέκα χιλιάδες θεατές ετησίως.

Η Φίνος Φιλμ απονέμει κάθε χρόνο το σπουδαίο βραβείο του «Χρυσού Διονύσου»στον πρώτο νικητή του Φεστιβάλ, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 4,000. Παράλληλα, στηρίζει και το forum “Drama Pitching Lab” με χρηματικά έπαθλα, στο οποίο επιλεγμένοι νέοι σκηνοθέτες συμμετέχουν σε επιμορφωτικά workshops με στόχο την βελτίωση των σχεδίων τους και της τεχνικής παρουσίασης των σεναρίων τους. Στη συνέχεια, διεξάγεται το Pitching Forum, στο οποίο οι σκηνοθέτες παρουσιάζουν τις προτάσεις τους και απαντάνε σε ερωτήσεις του κοινού αλλά και των προσκεκλημένων χρηματοδοτών - παραγωγών, με στόχο την ανάδειξη και χρηματοδότηση του καλύτερου σχεδίου.

Κάθε Σεπτέμβριο, δίνουμε το καθιερωμένο μας ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας: τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες, αλλά και αυτούς που επιμένουν στην μικρή φόρμα, αντιμετωπίζοντας την μικρού μήκους ταινία ως ένα αυτόνομο έργο τέχνης.