ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ: Η ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ ΣΤΟ THE MALL ATHENS (2017)

finos-film-inline-logo
Εκδηλώσεις / Χορηγίες

ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ: Η ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ ΣΤΟ THE MALL ATHENS (2017)

Η Φίνος Φιλμ είχε την τιμή να συμμετέχει στην πρώτη εικαστική έκθεση του The Mall Athens, με τίτλο “Art Take Over”, τον Οκτώβριο του 2017. Συμμετείχαν σπουδαίοι εκπροσώποι τέχνης, όπως το Ίδρυμα Ζογγολόπουλου, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς και περισσότεροι από 100 διακεκριμένοι δημιουργοί, υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ίριδας Κρητικού.

Σε στρατηγική θέση έξω από τους κινηματογράφους Village Cinemas, η Φίνος Φιλμ έδωσε το παρόν, παντρεύοντας το χθες με το σήμερα, με την παρουσίαση ενός μικρού δείγματος από το πλούσιο αρχειακό υλικό της εταιρείας και του ιδρυτή της.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά από κοντά προσωπικά αντικείμενα και διακρίσεις του Φιλοποίμενα Φίνου, αλλά και αυθεντικά σενάρια όπως «Νόμος 4000», «Η Θεία από το Σικάγο» και «Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια». Την παράσταση έκλεψε η σπάνια vintage μηχανή προβολής Bell & Howell – που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά – και αποτελούσε την βοηθητική μηχανή που χρησιμοποιούσε ο Φίνος στις ταινίες του την δεκαετία του ’60.