Κάκια Αναλυτή

Γέννηση: 23 Μαρτίου 1934
Θάνατος : 1 Ιουνίου 2002
Ιδιότητα: Ηθοποιός
Ταινίες με FF: 2

finos-film-inline-logo
Αφιερώματα #remembering (1)

ΚΑΚΙΑ ΑΝΑΛΥΤΗ #1
play-sharp-fill

ΚΑΚΙΑ ΑΝΑΛΥΤΗ #1

Με ιδιαίτερο, ραφινάτο και απέριττο στυλ υποκριτικής, η Κάκια Αναλυτή ήταν μία γοητευτική παρουσία τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 1955, με το θίασο του Διονύση Παγουλάτου στο έργο «Το Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγόρη Ξενόπουλου. Συνεργάστηκε με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη, ενώ η συνεργασία της με το θίασο της Κυρίας Κατερίνας αποδείχτηκε τυχερή, γιατί όχι μόνο της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια σειρά αξεπέραστων κωμωδιών, αλλά και να γνωρίσει τον μεγάλο έρωτα της ζωής της και μετέπειτα σύζυγό της, επίσης ηθοποιό, Κώστα Ρηγόπουλο.

Η θεατρική παράσταση «Αγάπη μου Ουά Ουά» παιζόταν αδιάκοπα από το 1967 έως το 1972 στο θέατρο «Αναλυτή» που είχε ιδρύσει η ίδια με τον Κώστα Ρηγόπουλο και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη. Ύστερα, αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο θέατρο, ανεβάζοντας σημαντικά έργα, όπως «Λεωφορείο ο Πόθος», «Έρωτας και Πολιτική», «Γυάλινος Κόσμος» κ.α., ενώ τελευταία θεατρική της εμφάνιση ήταν το 1997 με το έργο του Γιώργου Διαλεγμένου «Σε Φιλώ στη Μούρη».

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1959 συμμετέχοντας ταυτόχρονα σε έξι ταινίες, όπως «Λαός και Κολωνάκι», πλάι στον αξέχαστο Κώστα Χατζηχρήστο. Συνέχισε την κινηματογραφική της καριέρα παίζοντας τόσο σε κωμωδίες όσο και σε δράματα, ενώ συνολικά συμμετείχε σε 34 ταινίες.

Το ταλέντο της στην Φίνος Φιλμ αποτυπώθηκε μόνο σε δύο ταινίες, οι οποίες είχαν τεράστια εισπρακτική επιτυχία: Η πρώτη, το 1964, στην ταινία «Η Βίλλα των Οργίων», ερμηνεύοντας τον ρόλο της μικρό-απατεώνισσας που εκβιάζει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ενώ η δεύτερη, το 1974, στην ταινία «Αγάπη μου Ουά Ουά», μεταφορά στην οθόνη της ομώνυμης θεατρικής επιτυχίας του θιάσου Αναλυτή-Ρηγόπουλου, πλάι στον αγαπημένο της σύζυγο Κώστα Ρηγόπουλο.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ

Αχώριστο και αγαπημένο ζευγάρι με τον ηθοποιό Κώστα Ρηγόπουλο, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1956 και απέκτησαν μαζί μία κόρη, τη Ζωή Ρηγοπούλου. Έμειναν μαζί 45 χρόνια, έως το θάνατο του Ρηγόπουλου το 2001.

ΘΑΝΑΤΟΣ

Η Κάκια Αναλυτή έφυγε από τη ζωή 17 μήνες μετά το θάνατο του αγαπημένου της, την 1η Ιουνίου 2002, σε ηλικία 68 ετών, προδομένη από την καρδιά της.

finos-film-inline-logo
Αποφθέγματα #quotes

«Ο ρόλος της ΟυαΟυα ήταν λίγο κουραστικός γιατί έπρεπε κάθε μέρα να βάφομαι από πάνω μέχρι κάτω και στο τέλος κάθε παράστασης έπρεπε και να ξεβαφτώ.»
«Προσπαθώ να είμαι ανανεωμένη κάθε φορά στους ρόλους που παίζω. Δεν ξέρω άμα το κατορθώνω.»

finos-film-inline-logo
Ταινίες με την FF