Χρήστος Πολίτης

Γέννηση: 27 Δεκεμβρίου 1942
Ιδιότητα: Ηθοποιός
Ταινίες με FF: 3

Με λαμπρή καριέρα κυρίως στην τηλεόραση και το θέατρο, ο Χρήστος Πολίτης έβαλε την δική του σφραγίδα στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ αξέχαστος έχει μείνει ο ρόλος του ως Γιάγκος Δράκος, στην τηλεοπτική σειρά “Η Λάμψη”.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Χρήστος Πολίτης – με πραγματικό όνομα Χρήστος Πιατουλάκης – γεννήθηκε το 1942 στο Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε το 1965.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο θέατρο, την ίδια χρονιά που αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή, Την ίδια χρονιά που αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή, στο έργο “Δέκα Μικροί Νέγροι” με τον θίασο του Γιάννη Φέρτη και της Ξένιας Καλογεροπούλου. Στην συνέχεια, ακολούθησαν συνεργασίες με το θίασο του Κώστα Μουσούρη και με το Εθνικό Θέατρο, ενώ συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς της εποχής, όπως ο Αλέξης Μινωτής, η Αντιγόνη Βαλάκου και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αρχαία τραγωδία, στα έργα “Χοηφόροι – Ευμενίδες” του Αισχύλου και “Ιππόλυτος” του Ευριπίδη, παραστάσεις με τις οποίες συμμετείχε σε διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Απλού Θεάτρου από το 1974 έως το 1990, στο οποίο επικεντρώθηκε σε δραματικό ρεπερτόριο, ανεβάζοντας έργα των Α. Μίλερ, Τ. Ουίλιαμς κ.α. Τελευταία του θεατρική παράσταση ήταν στο έργο “Το Λιοντάρι του Χειμώνα” του Τζ. Γκόλντμαν, κατά την θεατρική περίοδο 1997-98. Κατά τη διάρκεια του 1990, υπήρξε για μια διετία, δάσκαλος στην Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη.

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το βάπτισμα του πυρός στον κινηματογράφο έγινε το 1968, πραγματοποιώντας μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία του Ν. Φώσκολου “Η Λεωφόρος του Μίσους”, ενώ ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε το 1969 στην ταινία “Άγιος Νεκτάριος: Ο Προστάτης των Φτωχών”. Την ίδια χρονιά συμμετείχε και στην ταινία “Το Κορίτσι του 17”. Την δεκαετία του ’70 συνεργάστηκε με τον παραγωγό Τζέιμς Πάρις, συμμετέχοντας σε μεγάλες παραγωγές, όπως στις ταινίες “Παπαφλέσσας”, “Σουλιώτες” και άλλες. Συμμετείχε συνολικά σε 19 κινηματογραφικές ταινίες, ενώ η τελευταία του εμφάνιση έγινε το 1975 στην ταινία «Στα Δίχτυα του Τρόμου».

Ο Χρήστος Πολίτης πρωταγωνίστησε και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, αλλά η συμμετοχή που τον καθιέρωσε στην συνείδηση του τηλεοπτικού κοινού, ήταν στη σειρά “Η Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου, ερμηνεύοντας τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου, για 14 ολόκληρα χρόνια.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ

Μετά το τέλος της τηλεοπτικής σειράς “Η Λάμψη” το 2005, ο Χρήστος Πολίτης αποφάσισε να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και τα τελευταία χρόνια ζεί στο σπίτι του στην Επίδαυρο.

finos-film-inline-logo
Ταινίες με την FF